Зеленський пережив щонайменше три замахи за останній тиждень, – The Times

1100 0
На вбивство українського президента відправили дві різні форми найманців.
фото: SERGEI SUPINSKY/AFP/GETTY IMAGES

фото: SERGEI SUPINSKY/AFP/GETTY IMAGES

Президент Зеленський пережив щонайменше три спроби вбивства за останній тиждень, відколи Росія вторглася до України. Про це повідомляє The Times.

На вбивство українського президента відправили дві різні форми – найманців підтримуваного Кремлем угруповання Вагнера та чеченського спецназу. Обом завадили антивоєнні елементи Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії.

Читайте також: У Києві диверсанти розстріляли сім'ю з трьома дітьми

Найманці Вагнера в Києві зазнали втрат під час своїх спроб і, як кажуть, були стривожені тим, наскільки точно українці передбачили їхні кроки. Джерело, близьке до групи, заявило, що «неймовірно», наскільки добре поінформована команда безпеки Зеленського.

Намагаємо, що уже раніше The Times повідомляло, в Києві діють понад 400 «вагнерівців», яким Кремль наказав вбити президента Володимира Зеленського та його уряд та підготувати підґрунтя для захоплення влади Росією. За даними видання, вагнерівці чекали зеленого світла від Кремля, щоб атакувати, а до їхнього розстрільного списку також входили прем'єр, весь Кабінет міністрів, мер Києва Віталій Кличко та його брат Володимир. Групу кадирівців ліквідували.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!