Зеленський пообіцяв мільйон українських дронів у 2024 році

731 0
Наступного року в Україні мають побороти бюрократію, яка сповільнює поставку дронів на фронт.
Умовне фото

Умовне фото

Наступного року для потреб фронту Україна виготовить мільйон дронів. Такий анонс зробив президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції у вівторок, 19 грудня.

За словами глави держави, в Україні має бути чітка структура управління щодо виробництва та поставок дронів.

«Не радянська, а дуже проста, щоб використовувати швидко», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що в Україні досі зберігається бюрократичний радянський процес, якого не має бути. Президент розповів, що нещодавно на засіданні Ставки обговорювали це питання. 

Читайте також: Бійці львівської бригади показали, як знищують окупантів дронами

«Коли 26 000 дронів лежали на складі і не доїхали до фронту Було дуже гучно на Ставці, але не може бути таких проблем. Я просто в шоці, як може не доїхати те, що вироблено нами», – наголосив Зеленський.

І пообіцяв, що ці труднощі поборють вже у 2024 році. Тоді ж українські захисники зможуть отримати мільйон вітчизняних дронів.

Нагадаємо, під час пресконференції Зеленський також сказав, що Генштаб пропонує мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей. Коштуватиме це державі 500 мільярдів гривень.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!