Зеленський призначив нового очільника військової адміністрації Києва

1064 0
Ним став екс-командувач Сухопутних сил.
Сергій Попко. Джерело: Liga.net

Сергій Попко. Джерело: Liga.net

Президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Жирнова з посади голови КМВА та призначив замість нього Сергія Попка, який був командувачем Сухопутних сил у 2016-2019 роках. Про це стало відомо із відповідних указів глави держави, передає Liga.net.

Відповідно до Закону «Про правовий режим воєнного стану», Зеленський звільнив генерала Жирнова з посади голови Київської міської військової адміністрації. Іншим указом президент призначив начальником КМВА Сергія Попка.

Читайте також: Українці назвали найбільш дружні та ворожі країни – опитування

Для довідки

Сергій Попко – генерал-полковник Збройних Сил України. Командувач Сухопутними військами у 2016-2019 роках, 61 рік. Закінчив Київське вище загальновійськове командне училище. З вересня 2011-го до липня 2012 року очолював 13-й армійський корпус, 24 серпня 2012 року надане військове звання генерал-лейтенанта. До березня 2016 року очолював Головний командний центр Генштабу, був в.о. командувача Об'єднаного оперативного командування ЗСУ. З березня 2016 року – командувач Сухопутними військами, 5 грудня 2017 року надане військове звання генерал-полковника, 5 серпня 2019 року звільнено з посади командувача Сухопутними військами, 20 серпня 2019 року призначено на посаду головного інспектора Міністерства оборони, 7 травня 2020 року звільнений в запас.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців «Укргазбанку», причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких – екс-голова Нацбанку Кирило Шевченко. Їх підозрюють у розкраданні понад 200 млн грн.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!