Зеленський сказав країнам Великої сімки, що хоче закінчити війну цього року

3226 0
Президент закликав лідерів зробити усе можливе для закінчення війни і заявив, що хоче закінчити війну це до настання зими.
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів, які зібралися на саміті G7, зробити все можливе, щоб припинити вторгнення росії в Україну до кінця року, передає УП.

Зокрема, два дипломати ЄС сказали, що Зеленський у зверненні до лідерів країн Великої сімки 27 червня сказав, що хоче припинити війну до кінця цього року, до настання зими.

Також президент закликав лідерів G7 докласти максимум зусиль, щоб закінчити війну до кінця року, в тому числі шляхом посилення санкцій проти росії, повідомило джерело.

Читайте також: «Їхня безпека – наша безпека, а їхня свобода – наша свообода», - Джонсон

Нагадаємо, що 26 червня у Німеччині почався саміт лідерів країн Великої сімки. На зустріч, що відбувається у замку Ельмау в баварських Альпах, прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії, пише Spiegel. Присутні також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президент Євроради Шарль Мішель як представники від ЄС. Крім того, для ширшого формату запрошені представники влади Індонезії, Індії, Сенегалу, Аргентини і ПАР. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!