Зеленський стане наймолодшим президентом України з найбільшою підтримкою. Інфографіка

5205 0
Втім, експерти вважають, об’єднати Україну та виборців йому не вдалось.
фото: РБК

фото: РБК

За результатами підрахунку ЦВК понад 99% голосів виборців, шоумен Володимир Зеленський перемагає на виборах президента з результатом у 73,22% голосів. Такої підтримки на виборах не отримував жоден із попередніх президентів України. Також Володимир Зеленський буде наймолодшим президентом України.

Читайте також: Хто такий Володимир Зеленський. Біографія, статки

Втім, каже голова фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, говорити про те, що Володимир Зеленський об’єднав Україну, не можна.

«Насправді – це ілюзія об'єднання, це, власне, наслідок невизначеності. Кожен взагалі в Зеленського вкладає свої мрії, свої побажання», – каже Ірина Бекешкіна, передає Громадське.

За її словами, наразі серед виборців Володимира Зеленського 37% виступають за членство в НАТО, 33% – за нейтральний статус, і 6% – за військовий союз з Росією.

Читайте також: Народовладдя та добрі дороги. Що насправді обіцяє у своїй програмі Зеленський

«Я би не сказала, що це об'єднання стабільне і надійне. Об’єднало країну оце "так далі жити не можна". Оце бажання – це певний вирок політичній системі, політичній еліті. Об’єднало, так би мовити, заперечення існуючого. А що стосується позитивної майбутньої програми, то тут скоріше Україна лишилась роз’єднаною», – зазначає соціологиня.

Вона додає, що вже перші кроки Володимира Зеленського на посаді президента розділять електорат.

Читайте також: ЗеЛьвівщина. Яким є портрет виборця Зеленського у нашому регіоні

Нагадаємо, учора, 21 квітня, відбувся другий тур президентських виборів в Україні. Шоумен Володимир Зеленський набрав майже утричі більше голосів, ніж чинний президент Петро Порошенко. Зазначимо, що Петро Порошенко впевнено переміг на Львівщині.

Глава держави сказав, що визнає поразку, проте залишається у політиці, щоб боронити Україну – прозахідний курс, українську мову, українську православну церкву та започатковані за його каденції реформи.

Інфографіка: Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!