Зеленський відповів на петицію щодо заборони видавати повістки на блокпостах, АЗС і на вулиці

5351 0
Її підтримали понад 26 тисяч громадян.
Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію стосовно заборони видавати людям повістки на блокпостах, АЗС, на вулиці. Відповідну петицію розмістили на сайтi Офісу президента 29 червня, і її підтримали понад 26 тисяч громадян.

У відповіді на звернення глава держави попросив прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля комплексно опрацювати це питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок i службу.

Читайте також: Трішки вагітний або подарунок у бейбі-боксі. Як налякані чоловіки пробують втекти з України

«Я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок i військову службу», – йдеться в повідомленні.

Водночас він зазначив, що що відповідно до статті 65 Конституції України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України. А через військову агресію росії проти України та для того, аби забезпечити оборону держави вiд 24 лютого 2022 року оголосили загальну мобілізацію.

Нагадаємо, що, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, у нас нема проблем з мобілізацією, а вручення повістки не означає одразу мобілізацію.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!