Зеленський відреагував на ідею президента Франції щодо перемир’я з рф на час Олімпіади

898 0
Зеленський зазначив, що усі учасники мінського процесу пересвідчились, що перемир’я з росією бути не може.
ФОТО: DW

ФОТО: DW

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ідею президента Франції Еммануеля Макрона щодо перемир’я з росією під час Олімпіади 2024 у Парижі. Про це він повідомив у інтерв’ю Х’юго Декріпту. 

«Я не вірю не в цей формат перемир'я. Я не вірю в будь-який формат перемир'я з Російською Федерацією. Це брехня, Еммануель це знає, і сам свідок того», – заявив Зеленський.

Окрім того, він підкреслив, що усі учасники мінського процесу змогли пересвідчитись, у тому що перемир’я з росією бути не може, а також, що ще під час підписання домовленостей у Нормандському форматі сторони заявляли про режим «cease-fire», проте росія все одно продовжувала вогонь по українських солдатах. 

Читайте також: Макрон сказав, що французи не підуть у наступ на рф у разі відправлення військ в Україну

Нагадаємо, що нещодавно президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що сподівається, що під час паризької Олімпіади вдасться зберегти «олімпійське перемир’я» між Украною та росією. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!