Зеленський відреагував на слова Залужного і висловився щодо перебігу війни в Україні

1503 0
Президент наголосив, що українці не мають права опустити руки.
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи нещодавні публікації головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у The Economist, заявив, що сьогоднішня ситуація на фронті не є патовою.

«Це не патова ситуація, росія контролює небо. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як Росія кидає немов м’ясо своїх людей, ніхто не хоче», – заявив Зеленський 4 листопада на прес-конференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, передає Інтерфакс-Україна.

Президент України зазначив, що необхідно чекати на F-16 та повернення українських пілотів, які зараз проходять навчання на цих літаках.

«Як подолати це? F-16 треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку», – сказав він.

Читайте також: Зеленський анонсував посилення роботи ППО на Львівщині

Також Зеленський нагадав, що торік всі вважали, що ми в патової ситуації. «Декілька військових хитрощів, і ви пам’ятаєте, Харківський регіон було звільнено», – сказав він.

Президент наголосив, що українці не мають права опустити руки.

«Яка альтернатива? Що треба віддати третину нашої держави? Це ж буде лише початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми для себе зробили висновки», – наголосив президент.

Нагадаємо, напередодні головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний сказав, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!