Зеленський вніс в Раду законопроєкт щодо демобілізації строковиків

711 0
У ньому йдеться про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.
Фото умовне

Фото умовне

Президент Зеленський вніс в Верховну раду України законопроєкт «Про внесення змін до глави ХІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо строків строкової військової служби» №11035. Відповідна публікація з’явилась на сайті ВРУ. 

Проєктом закону пропонують унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення у запас військовослужбовців, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби. 

Читайте також: Які спеціалісти потрібні українській армії. Добірка вакансій

До прийняття законопроєкту його розгляне спеціальний комітет, після чого за нього повинні двічі проголосувати нардепи. 

Додамо, що раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що демобілізації будуть підлягати військові строкової служби, у яких вже закінчився строк служби. Вони матимуть вибір – продовжити військову службу за контрактом або демобілізуватися. Для цього буде потрібен відповідний нормативний документ, в якому депутати вкажуть всі подробиці, як пройде демобілізація строковиків.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також аналізувало, кого хочуть звільнити з військової служби під час мобілізації. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!