Зеленський запровадив санкції проти путіна

924 0
Загалом у переліку РНБО 35 російських посадовців.
Фото: Цензор нет

Фото: Цензор нет

Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження персональних санкцій проти російського президента володимира путіна, речника Кремля Дмитра Пєскова, прем'єр-міністра рф Михайла Мішустіна та ще низки високопосадовців держави-агресора. Про це йдеться в указі Зеленського, пише УП.

Читайте також: Посли ЄС затвердили шостий пакет санкцій проти росії 

До переліку осіб, проти яких запровадили санкції, потрапили всі члени уряду рф та ради безпеки, зокрема секретар ради безпеки рф Микола Патрушев, міністр оборони Сергій Шойгу, міністр закордонних справ рф Сергій Лавров. Загалом у переліку РНБО 35 російських посадовців.

Санкційні обмеження передбачають, зокрема, заборону в'їзду на територію України, скасування віз та дозволів зазначеним особам, заборону польотів їхніх літаків у повітряному просторі України, позбавлення державних нагород України, скасування всіх виданих ліцензій та дозволів, блокування фінансових активів та заборона на транспортування майна, що належать особам у переліку РНБО.

Читайте також: Росія намагається залучити інші країни для уникнення санкцій

Крім того, Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти російських вищих навчальних закладів та їхніх керівників. До переліку потрапили, зокрема, Московський державний університет імені М.В. Ломоносова, Московський державний технічний університет Н.Е. Баумана, Санкт-Петербурзький державний університет. У цілому до переліку РНБО потрапили 236 російських вишів. 

Також, українські освітні, культурні та державні установи повинні розірвати всі зв'язки та угоди, укладені з російськими вишами, зазначеними в переліку РНБО. У рішенні РНБО секретар Ради національної безпеки і оборони доручив Кабінету міністрів та Службі безпеки забезпечити виконання обмежувальних заходів проти зазначених фізичних осіб.

Нагадаємо, що президент росії володимир путін сказав, що припинення війни проти України можливе тоді, коли будуть виконані його умови. За словами путіна, врегулювання ситуації в Україні можливе лише, якщо будуть безумовно враховані «законні інтереси росії у сфері безпеки». 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!