Зеленський заявив про перехід війни з росією в нову фазу

674 0
Президент заявив, що зима ускладнить бойові дії після літнього контрнаступу, який не дав бажаних результатів через постійну нестачу зброї та сухопутних сил.
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна з росією перебуває на новому етапі. Про це він заявив в інтерв’ю Associated Press.

«У нас нова фаза війни, і це факт.…Зима в цілому – це нова фаза війни. Війна взимку відбувається не тільки на лінії фронту, а й всередині міст», – сказав він.

Читайте також: Зеленський – «мрійник року» за версією Politico. Чому так і хто ще у списках

Він додав, що Україна не відступає – і він задоволений, однак його не влаштовує те, що країна втрачає багато військових та досі не отримала всієї бажаної зброї.

«Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою армією у світі, я задоволений. Але ми втрачаємо людей, я незадоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але і не можу сильно скаржитися», – наголосив Зеленський.

Також він зазначив, що зима ускладнить бойові дії після літнього контрнаступу, який не дав бажаних результатів через постійну нестачу зброї та сухопутних сил.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна з росією перейшла в етап «позиційної», коли обидві сторони не просуваються вперед та ведуть важкі виснажливі бої. Tvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника, чи справді цей етап війни є негативним для України, також поговорили про те, що відбувається на фронті, чого чекати від зустрічі Сі Цзіньпіня і Джо Байдена та чи є позиція Угорщини перешкодою вступу до ЄС для України. Детальніше читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!