Зеленський зустрівся з Байденом у Білому домі

1008 0
Зеленського на вході до Білого Дому привітав особисто президент США Джо Байден.

У середу, 21 грудня, президент України Володимир Зеленський прибув до Білого дому на запрошення американського глави держави Джо Байдена, заплановане проведення двосторонньої зустрічі.

Зеленського на вході до Білого Дому привітав особисто президент США Джо Байден. Пізніше президент України проведе спільну пресконференцію з Байденом та виступить на засіданні Конгресу.

 
Зазначимо, це перший закордонний візит українського президента після 24 лютого. До того Зеленський проводив онлайн-виступи й телефонні розмови з партнерами. Американські ЗМІ повідомляли, що під час візиту він проведе низку двосторонніх зустрічей, а також виступить у Конгресі. Український президент проведе у США неповний день та вирушить назад до України.
 
 

Як пише The New York Times, Байден і Зеленський розмовляли, сидячи в Овальному кабінеті перед каміном, перш ніж розпочати двогодинну зустріч. Зеленський вручив Байдену медаль від командира батареї HIMARS з-під Бахмута, де президент України був із неанонсованим візитом 20 грудня.

Нагадаємо, президент США Джо Байден запросив свого українського колегу Володимира Зеленського до Вашингтона, оскільки вважає, що війна росії проти України вступила у нову фазу. Вони обговорять бачення Зеленського закінчення війни.
Антоніна Костик
Фото: Bloomberg

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!