Київ

Зеленський зустрівся з головним сержантом бригади «Маґура» Валерієм Маркусом після доби штурмів

1088 0
Після важких боїв на Запорізькому напрямку, Зеленський зустрівся з сержантом 47-ї механізованої бригади.

Президент України Володимир Зеленський увечері 28 червня зустрівся з головним майстер-сержантом 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Валерієм Маркусом.

«Днями особисто нагороджував 47-му окрему механізовану бригаду, але саме сьогодні зустрівся з Валерієм. Дуже важливо отримувати інформацію щодо морального та бойового духу військових із перших вуст», – написав Зеленський.

За словами президента, під час зустрічі також обговорили реформу сержантського корпусу, зокрема й забезпечення достойного рівня заробітних плат для сержантів відповідно до їхнього досвіду служби.

«Наше військо та всі його складові частини мають бути сучасними й забезпеченими всім необхідним не лише на полі бою. Валерій Маркус, дякую за зустріч і за шеврони! Але про них пізніше», – додав наостанок Зеленський.

 

Нагадаємо, вранці 28 червня Валерій Маркус оприлюднив відео, у якому розповів про добу штурмів на Запорізькому напрямку.

«У нас учора була доба штурмів. Ми просунулися дуже далеко, дуже глибоко. Пішки, тому дуже втомилися», – розповів він, додавши, що знімає відео з російських окопів, у яких багато трупів окупантів.

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади зауважив, що ворог встиг вибудувати складну систему оборони, тож просування не буде легким, втім його підрозділ вже готується на наступні штурми.

У коментарях під постом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зауважив, що український захисник під час обстрілу знаходиться без бронежилета та каски та закликав Маркуса подбати про свій захист.

 

«Валерій! Ану одівся бігом! Получиш у мене», – написав Залужний. Його зауваження вже вподобали більше 11 тис. українців, захоплені ставленням головнокомандувача до своїх підлеглих.

«Слухаюсь!» – відповів Валерій Маркус.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!