Земельну ділянку на Липинського, де Avalon будує ЖК, повернуть у власність міста

4376 0
У прокуратурі Львівщини заявили, що земельна ділянка незаконно перейшла з комунальної у приватну власність.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Земельну ділянку на Липинського, 27 у Львові, де будують ЖК Avalon Time, повернуть у власність міста. Відповідне рішення ухвалили міські депутати вчора, 20 лютого.

Читайте також: У Львові під приводом реконструкції зруйнували історичну віллу

В ухвалі йдеться, що звернення до міської ради надійшло від власниці землі Віталії Дяченко, племінниці депутата та бізнесмена Григорія Козловського. Тепер юридичний департамент ЛМР має укласти з нею угоду про передачу права власності на ділянку площею 1,29 га.

Додамо, що на улиці Липинського, 27 ТОВ «Авалон юніон» будує чотири багатоповерхівки. В серпні 2016 року депутат ЛМР Григорій Козловський звернувся до виконкому про розроблення детального плану у районі вулиці Липинського і фінансував його розробку. У грудні 2017 року документ ухвалили.

У червні 2018 року виконком видав ТОВ «Авалон юніон» містобудівні умови та обмеження на будівництво чотирьох  багатоквартирних будинків. Загальна висотність будинків не повинна була перевищувати 26 м для двох будинків та 32 і 35 м для інших відповідно. 

Водночас депутати ЛМР підтримали петицію про збереження паркової зони між вулицями Липинського та Лінкольна, де пропонують створити парк імені Квітки Цісик.

На початку листопада торік у прокуратурі Львівщини заявили, що земельна ділянка незаконно перейшла з комунальної у приватну власність. 7 листопада суд наклав арешт та заборонив відчуження та розпорядження цією землею. Вартість ділянки оцінюють у 1,4 млн грн. Натомість компанія Avalon у своєму офіційному коментарі зазначила, що будівництво ведуть на законних підставах.

Читайте також: Григорій Козловський планує відкрити медичний центр для породіль на Раппопорта

Засновниками ТОВ «Авалон юінон», згідно з даними сайту Youcontrol, є компанії ТОВ «Авалон інкомпані» і закритий венчурний фонд «Адамант» (10%). ТОВ «Авалон інкомпані» зареєстроване на мешканця Дніпра Дмитра Палієнка, якому також належить «Авалон ґрін», «Авалон статус» та «Авалон престиж». Неодноразово про співволодіння компанією «Авалон» заявляв і депутат Львівської міської ради Григорій Козловський, однак такі відомості відсутні у його декларації.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!