Землі ландшафтного парку «Трахтемирів» на Київщині вартістю понад 50 мільйонів повернули державі

951 0
Суд задовольнив позови про повернення у комунальну власність ділянок ландшафтного парку.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Київська обласна прокуратура повернула землі регіонального ландшафтного парку «Трахтемирів» вартістю понад 50 мільйонів гривень державі. Про це повідомила пресслужба прокуратури у Facebook.

Зазначається, що суд задовольнив позови про повернення у передачу в комунальну власність ділянок ландшафтного парку.

Було встановлено, що у 2017 і 2020 роках Головним управлінням Держгеокадастру в Київській області під виглядом земель сільськогосподарського призначення передали у приватну власність громадян 2 земельні ділянки.

Читайте також: концепт відбудови Бородянки (фото)

Їх загальна площа становить 4 гектари. Ще з 2000 року вони належать до земель природно-заповідного фонду та розташовані в межах ландшафтного парку «Трахтемирів».

Ураховуючи порушення законодавства, прокуратура стала на захист держави та через рішення суду повернула земельні ділянки державі в особі Ржищівської міської ради.

Нагадаємо, на Київщині прокурори повернули територіальній громаді землі промисловості площею 104 га вартістю 5 мільярдів гривень.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!