Землю, яку віддали безкоштовно під садівництво у Львові, хочуть забудувати житлом

4062 0
Депутати Львівської міськради нещодавно передали ці ділянки членам кооперативу «Садове товариство «Бузок Люкс». Але ділянки уже змінили власників.
Фото: ПП "Девелопмент"

Фото: ПП "Девелопмент"

У Львові на вулиці Лисеницькій планують побудувати багатоквартирні житлові будинки з вбудованими об’єктами громадського обслуговування, автостоянками та об’єктами інженерної інфраструктури. Будівництво планує вести «Бізнес інвест інтернешнл Україна». 

Йдеться про земельні ділянки площею 0,0526 га, які належать до категорії земель житлової та громадської забудови, з  функціональним призначенням – зона садибної забудови, відповідно до детального плану території у районі вул. Лисеницької. 

Вулиця Лисеницька розташована у Личаківському районі Львова, прямує від вулиці Пасічної вглиб Винниківського лісопарку

На засіданні виконавчого комітету Львова, яке відбулося 2 липня, це питання вирішили перенести. Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що цю ділянку нещодавно віддали безоплатно під садівництво садово-городньому кооперативу.

«Ми нещодавно цю ділянку відводили для садівництва. Люди приходили, казали, що вони там хочуть вирощувати полуницю, ми відводили її безоплатно для садово-городнього кооперативу. То як так сталося, що замість полуниці і черешень там з'являється багатоповерхове будівництво? Приходили бабусі і дідусі, щоб вони могли там обробляти землю, а тепер там з'являється багатоповерховий райончик», – зазначив міський голова.

Планується, що висота будівель попередньо не має перевищувати 18 метрів. «Бізнес інвест інтернешнл Україна» хоче збудувати тут кілька секцій будинків.

Депутати Львівської міськради нещодавно передали ці ділянки членам обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Бузок Люкс». 

Зазначимо, що за даними сайту «Наші гроші. Львів», 11 ділянок площею майже 0,8 га, які отримали члени кооперативу, з травня цього року змінили власників. Тепер вони належать ТОВ «Укренерго», а цільове призначення змінили на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

«Укренерго» на наступний же день після отримання ділянок у власність передало право користування ними для забудови «Бізнес інвест інтернешнл Україна», яке й звернулося за отриманням містобудівних умов та обмежень. Згідно з публічною кадастровою картою, вартість ділянок, де має бути будівництво, становить понад 430 млн грн.

«Укренерго» контролюють Олена і Тарас Керницькі. Тарас Керницький – екс-депутат Львівської облради, який займається видобутком газу, є співвласником хлібопекарського підприємства «Галицька здоба» із ексдепутатом Львівської міськради Назаром Палідовичем. Саме братові Керницького минулоріч облрада дозволила викупити без конкурсу вілли-пам’ятки «Замок Лева».

Зазначимо, що за даними аналітичної платформи Youcontrol, компанія зареєстрована у 2014 році. Її керівником та власником є Руслан Федушко.

Раніше, за даними сайту «Наші гроші. Львів», власниками компанії були Марія та Володимир Швед, з чиїм іменем у Львові пов’язані кілька будівельних скандалів. Зокрема, реконструкція будинку без дозвільних документів на вул. Зеленій, знищення цінної мозаїки на магазині «Океан», будівництво в парку «Знесіння».

Христина Гоголь

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!