Жорстокі бої тривають в ці хвилини, – Маляр про штурм Соледара

1951 0
Ворог переформатувався, змінив тактику і почав новий потужний штурм.
Фото умовне

Фото умовне

Після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновив втрати, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

«Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців. Наші захисники мужньо боронять кожний метр рідної землі. Жорстокі бої тривають просто в ці хвилини», – зазначила вона.

За словами Ганни Маляр, ворог задіяв велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів вагнерівців.

Читайте також: Сирський прокоментував заяви про нібито взяття росіянами Соледара

Зазначимо, що раніше заступниця міністра оборони повідомляла, що російські окупанти сконцентрували максимальні зусилля на тому, щоб вийти на кордони Донецької області. Особливо важко зараз в Соледарі. На деяких ділянках Донецької області Сили оборони України потрохи, крок за кроком, просуваються вперед. А на деяких – наступає ворог. Наступає не лише регулярна армія, але й приватні.

Нагадаємо, що командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив, що заяви ворожої пропаганди про нібито взяття Соледара не відповідають дійсності. Він зазначав, що противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!