Журналісти показали майно друга Медведчука Козака у Львові

23348 0
У Львові у власності Козака є нежитлові приміщення на вул. Угорській. Це 400 кв. метрів. А ЖК в центрі міста заселений його родиною – там у них 3 квартири та 4 паркомісця.
Фото: Ua-rating.com

Фото: Ua-rating.com

Соратнику Віктора Медведчука, нардепу «Опозиційної платформи – За життя» Тарасу Козаку з Львівщини, якого підозрюють у державній зраді, належить низка нерухомості у Львові та неподалік міста. Приміром, двоповерховий маєток, що в Сокільниках – ним володіє з 2014 року. Майно депутата-втікача показали журналісти Бігус.інфо.

Йдеться про великий будинок, гаражі, прибудинокову територію. На подвір'ї стоїть автомобіль, а сміттєві баки заповнені. Отже, припускають журналісти, у там хтось проживає. На цій же вулиці розташований ще один, дуже схожий на попередній за стилем будіництва маєток, він належить ексдружині Козака Руслані. У них є спільний син.

Читайте також: Львів'янин Тарас Козак переховується в Росії

У самому Львові у власності Козака перебувають нежитлові приміщення на вул. Угорській. Це 400 квадратних метрів. А ЖК в центрі міста заселений родиною Козаків – там у них три квартири та чотири паркомісця. Станом на три роки тому квартири в цьому будинку коштували від 140 тисяч доларів. Родина Козака придбала їх тут майже одночасно, у 2017 році.

Додамо, що мама Тараса Козака Софія володіє ресторанчиком «Зустріч» у Львові та компанією, на яку записана частина будівлі, де розташований ресторан. Із 2014 року на неї записаний і будинок та земля в селі Наварія на Львівщині, пів гектара землі в селі Ясениця-Замкова. Вона також має у власності дві квартири в столиці, зокрема в будинку, куди влучила російська ракета. Крім того, мама Козака є співвласницею компанії «Озеро», яка звела комплекс «Наварія-Нова». А брат Тараса Козака Богдан мав справи з братом Медведчука Сергієм. Вони заснували компанію «Укрінвестлімітед»та «Експонент». У Богдана є дві квартири та будинок у Львові, і три квартири в Києві.

Нагадаємо, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у травні 2021 року підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Попередньо 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також на 5 років запровадили санкції проти його каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!