Житло, яке будують переселенцям, після війни передадуть військовим та медикам

1644 0
Передбачається зведення п’ятиповерхових житлових будинків протягом 5-6 місяців у 16 областях України.
ФОТО: Кирило Тимошенко

ФОТО: Кирило Тимошенко

За підтримки держави у 16 областях України мають збудувати житло, у якому тимчасово проживатимуть переселенці. Після деокупації територій та відбудови житла внутрішньо переміщені особи зможуть повернутися до своїх домівок, а квартири передадуть військовим, медикам та поліцейським. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Проєкт житла для переселенців розробили спільно з кількома архітектурними бюро, вже підготовлена відповідна документації. Передбачається зведення п’ятиповерхових житлових будинків протягом 5-6 місяців у 16 областях України – по 2 тисячі квартир у кожному регіоні. Вартість помешкання з усіма меблями та устаткуванням становитиме приблизно 700-800 доларів за квадратний метр.

Читайте також: Як формують черги з переселенців, які хочуть отримати житло на Львівщині. Роз'яснення

Після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції.

Зазначимо, у Мінреінтеграції повідомляли, що майже 800 тисяч вимушених переселенців втратили житло. Влада, зокрема, працює над створенням модульного житла, щоб людям було де перезимувати. Модульні будинки вже встановили у низці областей, зокрема на Львівщині.

Нагадаємо, раніше на території Львівської області планувати збудувати низку модульних містечок ля внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Також хочуть збудувати у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок. Окрім цього, виконавчий комітет Стрийської міської ради оприлюднив проєкт розроблення детального плану території з метою будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб в селі Нежухів, що за 5 кілометрів від Стрия на Львівщині. Йдеться про будівництво 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!