Як формують черги з переселенців, які хочуть отримати житло на Львівщині. Роз'яснення

2668 0
Чергу формують за кількістю отриманих балів кожною переміщеною особою або сім'єю.
Фото: telegra.ph/FreeSHІDua

Фото: telegra.ph/FreeSHІDua

Для надання тимчасового житла переселенцям на Львівщині формують списки, згідно з якими надаватимуть місця для проживання. Черговість визначатимуть за кількістю балів, які набирає особа чи сім’я. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління регіонального розвитку ЛОВА Вадим Табакера.

«Черговість, насамперед, формується за рахунок статусу осіб і їхніх сімей. Тобто, якщо це багатодітні матері та вагітні жінки, особи з вадами фізичного розвитку, пенсіонери, то вони отримують певну кількість балів. На сьогодні також є ще інші параметри. Ми розуміємо, що деякі особи втратили членів сім’ї внаслідок бойових дій, у когось це були військовослужбовці, й за це нараховуються також додаткові бали. У результаті люди та сім’ї, які набирають якомога більшу кількість балів, потрапляють у верхню частину списку», – пояснив він.

Читайте також: На Львівщині благодійники за 10 млн доларів планують збудувати для переселенців «місто в місті»

Із його слів, переселенці проживатимуть у тимчасових центрах розміщення та матимуть ордер на поселення на рік, поки не вирішиться їхнє житлове питання повністю. Якщо таке питання не вирішують, внутрішньо переселені особи продовжують проживати у тих центрах. Також Вадим Табакера зауважує, що наразі проблема в тому, що не всі громади ведуть такі черги.

Додамо, що на сьогодні на Львівщині готові до викупу понад 1800 квартир, збудовані та готові для проживання, так і квартир, які на завершальній стадії будівництва. У них планують розселити 5 тисяч переселенців та працівників релокованих підприємств. Поки очікують на фінансування від уряду. Також в області відбувається будівництво традиційного нового житла та модульних будиночків, у них планують розмістити від 5 до 20 тисяч ВПО та працівників переміщених підприємств. 

Загалом на Львівщині близько 245 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість знайшли собі житло у приватному секторі. У закладах соціальної сфери проживали не більше 20 тисяч осіб. Стабільною залишається чисельність тої категорії осіб, які позбавлені стороннього догляду.

Нагадаємо, що до 1 вересня у школах Львівщини мають облаштувати укриття, а переселенців – відселити в інші місця. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!