Житловий квартал замість закинутого заводу. Які зміни можуть чекати на Погулянку

4979 0
Проєкт передбачає зміни до плану території, яка обмежена вулицями Зеленою, Півколо і Жасминовою.
Візуалізація

Візуалізація

У Львові на Погулянці пропонують збудувати новий житловий квартал на місці «Львівського експериментального механічного заводу». Відповідні зміни до детального плану території оприлюднили на сайті Львівської міської ради.

Проєкт передбачає зміни до плану території, яка обмежена вулицями Зеленою, Півколо і Жасминовою. Його прийняли ще у 2020 році, згодом, у 2021-му, ТзДВ «Львівський експериментальний механічний завод» звернулося до Львівської міської ради щодо внесення змін у ДПТ. Місяць тому, у серпні, проєкт винесли на громадське обговорення.

Територія ЛЕМЗ / google maps

Загалом проєкт передбачає внесення змін на території площею 7,65 га. Там планують, зокрема, перепрофілювати велику територію колишнього заводу під стадіон, під нові житлові та житлово-громадські комплекси та реконструкцію під торговоофісні та інші громадські приміщення існуючих дрібних магазинів, гаражів, майстерень та гуртівень. Проєктована кількість населення в кварталі становитиме 3290 осіб, а також передбачається апарт-готель на 100 місць та заклади громадського обслуговування на 270 та 200 місць (працівників та відвідувачів).

Що передбачають зміни до ДПТ:

  • влаштування житлового кварталу з прибудованими об'єктами громадського призначення, вбудованою КТП та підземним гаражем, реконструкцію існуючої адмінбудинку під апарт-готель, вбудованого дитячого дошкільного закладу;
  • влаштування багатофункціональної спортивної зони для обслуговування мешканців району у вигляді відкритих полів спортивно-відпочинкового призначення мікрорайонного значення;
  • на місці адміністративно-складських споруд, передбачених затвердженим ДПТ для реконструкції під торгово-офісні приміщення, влаштування житлового комплексу з прибудованими об'єктами громадського призначення на першому поверсі, з вбудованою групою перебування дітей, та підземним гаражем;
  • покращення пішохідно-транспортних комунікацій в кварталі шляхом влаштування відрізків приєднання тупикових вулиць до існуючої вуличної мережі.

 

Проектована кількість населення в кварталі становитиме 3290 осіб, а також передбачається апарт-готель на 100 місць та заклади громадського обслуговування на 270 та 200 місць (працівників та відвідувачів).

Читайте також: «Парк не має стати заднім двором». Що буде з Погулянкою та як її варто змінити

Зауважимо, що «Львівський експериментальний механічний завод» – підприємство, що спеціалізується на виготовленні технічних засобів, машин та механізмів для будівництва і ремонту магістральних та комунальних трубопроводів. Засн. 1944 як ремонтно-механічний. завод. Виконував капітальні і середні ремонти автомобілів, будівельних машин і механізмів тощо. Станом на зараз завод не працює вже кілька років.

За даними YouControl, його власниками є є львів’яни Анна та Лев Николайчуки, невеликі частки також належать Зоряні Слюзар, Юрію Бондарчуку, Василю Бондарчуку, Ігорю Бобеляку, Степану Біласу, Ярославу Пецуху та Віталію Вітруку.

Нагадаємо, у Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка. Тvoemisto.tv дізналося, як вулиця виглядає сьогодні, що тут може з’явитися і як варто оновити цю територію.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!