Зі Львова до Ужгорода на сакури. Як доїхати та локації

935 0
Масове цвітіння дерев японської вишні триватиме до середини квітня.
Фото: Ужгородська міська рада/Facebook

Фото: Ужгородська міська рада/Facebook

На початку квітня в Ужгороді вже розпочався сезон цвітіння сакур. Очікується, що масове цвітіння дерев японської вишні триватиме до середини квітня. Загалом перші сакури в місті з’явилися в 1923 році, більшу їхню частину в старій частині міста посадили в 30-х роках минулого століття, коли Закарпаття перебувало під владою Чехословаччини. Дотепер саме тут ростуть найстаріші дерева.

Залізничне сполучення з Ужгородом добре розвинене, і дістатися сюди можна практично з будь-якого обласного центру України. Tvoemisto.tv розповідає, як доїхати зі Львова до Ужгорода та де побачити сакури.

Як доїхати зі Львова до Ужгорода

Відстань між Львовом та Ужгородом становить близько 268 кілометрів, а час в дорозі залежить від засобу транспорту, яким ви обираєте подорожувати. Якщо ви подорожуєте автомобілем, час в дорозі може бути близько 4-5 годин в залежності від умов дороги та трафіку. 

Доїхати до Ужгорода можна і на автобусі, який відправляється з автовокзалу або ж залізничного вокзалу у Львові. Зазвичай транспортні засоби відправляються регулярно протягом дня. Вартість квитка становить від 450 грн.

До Ужгорода зі Львова їде низка потягів. Зазвичай, це прямі маршрути, серед яких: 

  • 045 Харків-Пас – Ужгород, який відправляється зі Львова о 10.12. Вартість від 133 грн.
  • 829К Львів – Ужгород, відправлення зі Львова о 16.00. Ціна від 139 грн.
  • 749О Київ-Пасажирський – Ужгород. Відправення о 20.14. Вартість від 297 грн.
     

Не забудьте перевірити актуальність розкладів та наявність квитків перед вашим від'їздом.

Локації цвітіння сакур

Як повідомляє місцеве видання varosh, сьогодні в Ужгороді росте понад 5 тисяч сакур. Старі дерева і молоді саджанці можна зустріти в різних частинах міста. 

Арка та стіна з сакур

Локація: Закарпатська, 36 (за Дастором, навпроти автомийки).

Більші дерева знаходяться вздовж дороги. Обійдіть їх — і опинитеся під рожевою аркою.

Сакура на просторій галявині

Локація: площа Лаборця

Площа Лаборця — це невеличкий сквер, в якому є як молоді сакури, так і велике дерево. Це не надто популярне місце, адже знаходиться трохи осторонь від центральної частини міста. А дарма — подивіться, як красиво!

Рожева вулиця

Локація: вулиця Боженкавулиця Довженка

Це місце, де ви побачите найбільше сакур, тож приготуйтеся потонути в рожевому.

Тихий куточок біля РАЦСу

Локація: вулиця Небесної Сотні

Тут зазвичай тихо і малолюдно, оскільки вулиця знаходиться якраз між Довженка та набережною. Навпроти РАЦСу росте величезне дерево, яке низько нахиляє гілки.

Сакури на Набережній

Локація: Набережна Незалежності

Від пішохідної зони в бік Ґалаґова тягнуться рожеві вервиці. Тут людей достатньо багато, адже всі, хто проходять повз, зупиняються, аби сфотографувати квіти.

Біля телевежі

Локація: Київська Набережна

Тут сакур не так багато, проте дуже затишно і є гілки, які опускаються ледь не до землі. Локація також чудово підійде для фотосесій з малечею. 

На проспекті

Локація: проспект Свободи

На Заньковецької

Локація: вулиця Заньковецької

Цією вулицею чудово йти до Грушевського чи повертатися до центру. Вздовж дороги росте багато красивих сакур. На задньому плані багатоповерхові будинки.

Зазначимо, у Львові інтенсивно квітнуть дерева та нідерландські тюльпани. Управління туризму та управління екології Львова розробили «Квіткову карту Львова», на якій нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті.

Антоніна Костик

Фото: Ужгородська міськрада, varosh

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!