Київ

Зі столичної школи звільнили вчителя фізкультури, який проводив урок російською мовою

798 0
Працівника звільнили, а директору нагадали про забезпечення функціонування та використання української мови у закладі освіти.
Ілюстративне фото / з відкритих джерел

Ілюстративне фото / з відкритих джерел

Зі столичної школи №235, що у Святошинському районі, звільнили вчителя фізкультури, який проводив урок російською мовою. Про це стало відомо за результатами перевірки районного управління освіти.
 
Відомо, 11 травня вчитель під час уроку на шкільному подвір'ї спілкувався російською мовою. Киянка, яка стала свідком цього факту, скеровувала скаргу до управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, яке своєю чергою розглянуло та звільнило вчителя.
 
«Директорові закладу загальної середньої освіти № 235 категорично наголошено щодо неухильного виконання положень Закону України «Про забезпечення функціонування української мови державної» всіма працівниками закладу освіти», – йдеться у листі-розгляді.
 
 
Нагадаємо, раніше ми писали, що київський приватний університет, у якому проректор відмовився переходити на українську та погрожував студентці відрахування, може втратити ліцензію.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!