Зло Путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

6877 0
Путін боїться. Тому йому потрібні ракети, бомби, спецслужби, та вся армія. Він потребує цього, щоб захистити себе.
Фото: thumbor.my.ua

Фото: thumbor.my.ua

Це тип людей, яким притаманне нестримне прагнення влади. Бо влада – це єдине, що їх заспокоює і дає відчуття контролю над іншими. Поза владою ці люди взагалі себе не мислять, поза владою вони не існують. У загальній психопатології це називається «антисоціальний психопат». Таким описує президента Росії Володимира Путіна президент Української конфедерації психоаналітичних психотерапій Роман Кечур, пише Збруч.

«Судячи із зовнішніх спостережень за цим чоловіком, можу сказати, що його функціонування визначають два рівні. Перший рівень я метафорично назвав би «пітерський гопник». Це людина, яка нікому не вірить. Їй не доступна любов. Вона не здатна до прив’язаності, до тривалих стосунків. Не здатна розуміти окремішність іншого і любити іншого в його повноті. Це базовий недолік», – наголошує він.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

Володимир Путін керується афектами – заздрістю, люттю і страхом. У нього пекельне життя. Ще він відчуває маніакальне збудження, коли «всіх переграв». Він живе з повною внутрішньою пусткою. Через це основною ціллю його життя є контроль інших людей. Для того, щоб контролювати інших, він застосовує маніпуляцію, говорить експерт.

За його словами, Путін хоче контролювати найближче оточення, населення і весь світ.

«Це тип людей, яким притаманне нестримне прагнення влади. Бо влада – це єдине, що їх заспокоює і дає відчуття контролю над іншими. Поза владою ці люди взагалі себе не мислять, поза владою вони не існують. У загальній психопатології це називається «антисоціальний психопат», – коментує президент Української конфедерації психоаналітичних психотерапій.

Другий рівень, за словами експерта, – це абсолютна недовіра і страх. Він боїться. Тому йому потрібні ракети, бомби, спецслужби та вся армія. Він потребує цього, щоб захистити себе.

Читайте також: «Сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?», – Зеленський до Путіна

«Перший рівень падає тоді, коли йому не вдається підтримувати імідж правителя, який «всєх пєрєіграл». Знаходяться дорослі дядьки, які кажуть йому: слухай, хлопчику, постій там в куточку зі своїми ракетами. Тоді він декомпенсується і падає на нижчий рівень. І цей рівень – це параноя. У своїй параної він не вірить нікому. Тому його кухар є мільярдером. Уявіть собі, мільярдер відповідає за його харчування – тому що він довіряє лише тій їжі», – пояснює Роман Кечур.

Західні лідери, говорить експерт, помилково розглядали Путіна як якогось дивака – трошки дивного, трошки не дуже здорового, трошки вразливого. Намагалися з ним домовлятися, йти на поступки – поводилися як раціональні люди. Західні президенти чи канцлери працюють у своїх офісах від 9-ї до 18-ї – вони просто ходять на роботу. А він уявляє себе володарем. Володарем однієї шостої частини світу. Він не політичний менеджер, а імператор. І тому єдиний аргумент для нього – це сила. У пітерській підворотні єдиний аргумент – це удар в чоло або дуже переконлива загроза його застосування.

Нагадаємо, що Володимир Путін погрожує використати ядерну зброю, якщо НАТО втрутиться у «спецоперацію» Росії в Україні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!