Зміни у призначенні виплат для ВПО. Що нового

946 0
Їх продовжуватимуть виплати, проте є деякі зміни.
Фото: Джерело

Фото: Джерело

Уряд у вівторок, 11 липня, прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО.

Джерело: Львівська ОВА

Усі внутрішньо переміщені особи, які станом на сьогодні отримують виплати, надалі отримуватимуть їх ще 6 місяців, а саме до кінця січня 2024 року

Виплати не продовжуватимуть особам, які:

  • перебувають за кордоном більше 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин, що підтверджуються документально;

  • повернулися до покинутого місця проживання;

  • відбувають покарання в місцях позбавлення волі або осіб, що були засуджені за колабораціонізм.

Зазначимо, що для продовження терміну отримання виплат ніяких дій робити не потрібно, це зроблять автоматично. 

Також додамо, що сума виплат для ВПО складає для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн, для усіх інших категорій – 2 тис. грн. 

Читайте також: Українцям з першого липня піднімуть пенсії. Кого це стосується

Нагадаємо, що Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9342, за який проголосувало 311 нардепів. У ньому йдеться про довші відпустки під час воєнного стану та повернення грошових винагород для військових.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!