ЗНО з математики та української мови матиме два рівні складності

5284 0
Нововведення запрацюють з 2021 року.
ілюстративне фото: ТСН

ілюстративне фото: ТСН

З 2021 року в Україні суттєво зміниться система складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для випускників шкіл. Обов'язкових предметів стане більше, а деякі з них будуть мати два рівні складності, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Ми запроваджуємо з 2021 року дворівневий іспит з української мови: це буде базовий рівень — українська мова як державна, — і поглиблене вивчення — українська мова і література. Також з 2021-го ми плануємо запровадити обов’язкову ДПА з математики з формі ЗНО. Воно також буде дворівневе, тобто буде легший і складніший рівень, залежно від потреб вступника», — пояснює міністерка освіти Лілія Гриневич.

Третім обов’язковим предметом буде історія України або англійська мова на вибір.

Читайте також: Виховувати в школі вже пізно: як у Львові працює інноваційний простір для дітей

«Зараз ми серйозно готуємося до посилення з 2021 року вивчення як математики, так і англійської мови. Ці предмети є надзвичайно важливими для людини, яка хоче бути конкурентною в сучасному світі», — говорить Лілія Гриневич.

Таким чином, 2021 року випускники шкіл обов‘язково складатимуть ДПА в формі ЗНО з:

  • Української  мови – 1 рівень, або з Української мови і літератури – 2 рівень.
  • Математики – 1 або 2 рівень на вибір.
  • Історію України або англійську на вибір.


Також вони зможуть за бажання складати додаткові предмети за вибором.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!