Зоосад у Львові: озеро, ветлікарня та екзотичні тварини

4644 0
Львівські активісти ініціюють створення у місті зоосаду – місця для відпочинку в оточенні флори та фауни та з сучасним дизайном. У зоосаді площею 7 га буде озеро, ветлікарня. а також поселять екзотичних тварин. Tvoemisto.tv дізналось, як виглядатиме львівський зоосад.

Зоосад має з'явитися біля Львівського регіонального фтизіопульмонологічного лікувально-діагностичного центру (тублікарня) на вул. Зеленій. Наразі тривають громадські обговорення проекту.Щоб почути думку львів’ян про зоосад, створили спеціальну сторінку у Facebook,  де всі охочі зможуть залишити свої коментарі. Як повідомив tvoemisto.tv координатор громадської ініціативи «Зоосад міста Львова» Юрій Вілков, обговорення проекту триватиме до 1 листопада, після цього ініціатори мають намір звернутися з необхідними документами до міської влади. У вересні активісти планують також зустрітися для обговорення проекту зі студентами Львова.
 

 

У зоосаду планують поселити багато тварин та птахів - папуг, амадинів, пінгвінів, а також антилоп, зебр і жирафів. За словами Юрія Вілкова, птахів для зоосаду обіцяють надати аматори, які розводять їх вдома. Більших тварин привезуть із зоопарків Європи, з якими вже налагодили контакти. Окрім того, на базі зоосаду планують облаштувати ветлікарню, дитячий майданчик, будинок для відпочинку та озеро.

Половину робочих місць у зоосаду ініціатори планують надати людям з обмеженими можливостями.

Як зазначив Юрій Вілков, для реалізації проекту уже знайшли спонсорів. Утримання та функціонування зоосаду, згідно з проектом, буде здійснюватися на умовах самофінансування та залучення грантових коштів.  

Візуалізацію для зоосаду створив молодий архітектор Остап Готь. Наразі це лише попередній варіант.

 

Читайте також: Топ-5 ідей, як покращити Львів: від музею електрифікації до зоосаду

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!