Зрізання лісу без дозволів у Брюховичах. Що каже міська влада та забудовник, який входить в групу !Fest

1114 0
На будівництві житлового комплексу на вул. Лікарській зрізали близько 40 дерев.
Фото: Львів.містобудування

Фото: Львів.містобудування

У понеділок, 4 березня, керівник департаменту містобудування Львівської міськради Любомир Зубач повідомив, що у Брюховичах на ділянці, де наразі триває будівництво комплексу «Під зорями», зрізають зелені насадження без жодних дозвільних документів. 

«Справжнє зухвальство сталося просто сьогодні, коли разом з іншими працівниками Львівської міськради ми під’їхали на вул. Лікарську до майбутнього житлового комплексу з голосною назвою «Під зорями». Перше, що почули, – на ділянці активно різали бензопили. Недовго ми йшли на звук. І тут, як каже карний кодекс, всіх впіймали на гарячому. Частина робітників різала сосни та граби. Діаметром понад 60 см. Поруч – на купі розкрижовані дерева. А також – багаття! Так замітали сліди…», – написав чиновник. 

Згодом у департаменті містобудування повідомили, що так самовільно зрізали 69 дерев. Забудовник ділянки вказав, що це самосіви, проте, за дослідженням комунального підприємства «Адміністративно-технічний нагляд», діаметр зрізаних дерев становить 7 та більше см, а дозвіл отримувати не потрібно лише на рослинність діаметром у 5 см. Відтак розмір завданої шкоди становить майже 24,5 тис. грн. 

Також в управлінні екології вказали, що це вже третій штраф цього забудовника. Відтак наразі сума штрафів становить 240 тис. грн, а зрізаних дерев – 109 одиниць. 

Додамо, що забудовник «Квітка. Майстерня будинків», який входить до групи «Холдинг емоцій «!FEST», відреагував на ситуацію, вказавши, що у свій проєкт вони заклали максимальне збереження існуючих дерев, а також висадження нових. 

«Даний проєкт, як і всі наші будинки, робимо згідно чинного законодавства, тож перед підготовкою ділянки до забудови, ми отримали дозвіл від ДІАМ № ІУ013231024601 (від 27 жовтня 2023 р.), що дозволяє, в тому числі зводити тимчасові споруди та видаляти зелені насадження із плями забудови», – зазначив забудовник. 

Окрім того, додали, що до початку будівництва представник компанії разом із управлінням екології ЛМР провів обстеження ділянки на предмет наявності зелених насаджень, про що свідчить відповідний акт. 

«Згідно з проведеним обстеженням на ділянці зафіксовано приблизно 150 дерев та безліч самосіву, що знаходиться в незадовільному стані та підлягає видаленню. Станом на сьогодні було видалено орієнтовно 14 дерев діаметром більше 10 см, що були у незадовільному стані та перебувають в межах майбутнього котловану», – пояснив забудовник.

Нагадаємо, що суд у Львові звільнив від покарання директорку товариства, яке входить до групи «Холдинг емоцій «!FEST» Ольгу Матлак, яку підозрювали у ухиленні від сплати податків та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!