ЗСУ отримали перших 20 ударних безпілотників Warmate для «Армії дронів»

626 0
Українці зібрали 64 млн гривень менш ніж за тиждень. За ці кошти закупили 40 безпілотників Warmate.
Фото умовне

Фото умовне

Збройні Сили України отримали перші 20 безпілотників Warmate.  Про це повідомив міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров.

«Менш ніж за тиждень ви надіслали на банку mono 64 млн грн, які передали на «Армію дронів». За ці кошти закупили 40 безпілотників Warmate. Половину з них ми вже передали на фронт. Ще 20 дронів поїдуть на передову цього місяця», - написав він.

Читайте також: Перший безпілотник з Армії дронів вже в Україні

Як зазначив Федоров, Warmate виявляють і уражають легко броньовану техніку, засоби ППО, РЕБ (радіоелектронної боротьби) і РЕР (радіоелектронної розвідки) противника. Повна підготовка системи до місії в польових умовах триває не більш як 10 хвилин. Такі безпілотники використовує армія Польщі та інші країни-члени НАТО.

На дронах українці залишили послання окупантам: «За Маріуполь і за Бучу», «Білет на концерт Кобзона».

Нагадаємо, що мінцифри разом із Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирали «Армію дронів», зокрема, планували закупити 200 БПЛА, які зможуть літати до 24 годин на відстань 160 км.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!