Україна

Сили оборони уразили два десантні кораблі та центр зв'язку в Севастополі

759 0
Ці кораблі могли використовувати для постановок мінних загороджень.
ФОТО: ЧФ РФ

ФОТО: ЧФ РФ

Сили оборони уразили великі десантні кораблі «Ямал» і «Азов», а також центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. Про це повідомили у Генштабі.

Для довідки

«Ямал» проєктували в Польщі 1987 року. Екіпаж становить 98 осіб, а довжина 112,5 метра.

ВДК«Азов» має довжину 112 метрів і вміщує 87 осіб екіпажу.

Корабель може використовуватися для постановок мінних загороджень, для доставки гуманітарної допомоги та евакуації населення з небезпечних районів. Крім того, десантний корабель може використовуватися для військових перевезень, забезпечення кораблів і частин флоту в пунктах розосередженого базування. 

ВДК може бути використаний при різних варіантах завантаження, наприклад 150 осіб десанту і 10 танків типу Т-55 з екіпажем в 40 осіб. Корабель здатний перевезти вантаж вагою 650 т на відстань 4700 миль і плавати в усіх незамерзаючих морях і океанах без обмежень.

Нагадаємо, спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони «Group 13» знищив патрульний корабель рф «cєрґєй котов», що дислокувався поблизу Керчі. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!