ЗСУ відбили атаки окупантів біля 14 населених пунктів

817 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське, Соледар, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Парасковіївка Донецької області. У той же час противник завдав 25 авіаційних ударів та понад 85 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без змін. У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявили. водночас відзначають, що підрозділи збройних сил російської федерації та республіки білорусь продовжують виконувати завдання. У такий спосіб противник демонструє свою присутність поблизу державного кордону. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли по районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Попівка – Сумської; Бударки, Землянки, Гатище, Зелене, Вовчанськ, Тернова, Красне, Кам’янка, Чугунівка, Новомлинськ та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Курилівки, Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки Харківської області, а також Стельмахівки на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції Сил оборони біля Дружелюбівки на Харківщині та Новоєгорівки, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області.
  • На Бахмутському – вогневого ураження ворожої артилерії зазнали райони 22 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили: Авдіївка, Водяне, Невельське, Первомайське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському – противник знову обстрілював Велику Новосілку, Золоту Ниву та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали 24 населених пункти.
  • На Херсонському – окупанти не припиняють терор цивільного населення. Зокрема, обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали райони понад 20 населених пунктів.  

 

Читайте також: Бої за Соледар тривають, – Генштаб

Українська авіація протягом минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження противника та 3 – по позиціях зенітно-ракетних комплексів окупантів, збили ворожий гелікоптер Ка-52 та БпЛА «Мерлін-ВР». А підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження окупантів, 1 склад боєприпасів та 2 інші важливі об’єкти ворога.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!