Україна

ЗСУ відбили понад 70 ворожих атак. Де тривають найгарячіші бої

671 0
Коротко про ситуацію на фронті.
фото REUTERS

фото REUTERS

Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних та 30 авіаційних  ударів, понад 40 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках українські захисники відбили більш ніж 70 атак ворога. Найгарячішими залишаються бої за райони населених пунктів Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках – без суттєвих змін. Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Карповичі та Брониви Чернігівської області; Середина-Буда, Есмань, Сидорівка, Старикове, Стукалівка, Білопілля та Соснівка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Зибине, Охрімівка, Красне Перше на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Дворічна, Кутьківка, Западне,  Масютівка, Синьківка, Куп’янськ, Піщане, Крохмальне та Новоселівське Харківської області.
  • На Лиманському – протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії південніше Кремінної та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області, а також Колодязі,  Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут, намагається взяти його під повний контроль, військовослужбовці Сил оборони відбили понад 25 ворожих атак. Також протягом минулої доби, наші захисники відбили атаки противника біля населених пунктів Богданівка та Предтечине. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Богданівка, Григорівка, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Залізне, Диліївка, Нью-Йорк та Дружківка Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському – противник вів наступальні дії біля населених пунктів: Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Минулої доби, лише поблизу Мар’їнки та Авдіївки відбили понад 20 ворожих атак. Водночас ворог обстріляв Степове, Авдіївку, Орлівку, Тоненьке, Сєверне, Первомайське,  Нетайлове, Красногорівку, Мар’їнку, Георгіївку та Пречистівку.
  • На Шахтарському напрямку ворог активно застосовував БпЛА для коригування вогню артилерії, здійснив обстріли населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції. Обстріляв понад 40 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Ольгівське, Полтавка, Святопетрівка, Новоданилівка, Новоандріївка, Новояковлівка Запорізької області, а також Хрещенівка, Новоолександрівка, Томарине, Тягинка, Токарівка, Придніпровське Херсонської області та місто Херсон.

 

Російські окупанти продовжують чинити мародерство на тимчасово зайнятій території України. Зокрема, в Мелітополі Запорізької області окупанти вивозять незаконно вирубаний ліс кругляк у південному напрямку. У населеному пункті Козачі Лагері Херсонської області після успішного вогневого ураження об’єкта російських окупаційних військ противник активно проводить перевірки мобільних телефонів місцевих та несанкціоновано обшукує їхні помешкання.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили понад 50 атак росіян, – Генштаб

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів противника та одну реактивну систему залпового вогню.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!