ЗСУ відбили штурм на Слов’янському напрямку, окупанти на півдні скаржаться на невдалі атаки

1338 0
В особового складу окупантів низький морально-психологічний стан, відзначається системне вживання алкоголю та дезертирство.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

Українські захисники успішно відбили штурм в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина на Слов’янському напрямку. Водночас росіяни продовжують вести штурмові дії, щоб покращити тактичне положення та підготуватися до наступу в напрямку Ізюм – Слов’янськ. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.  

Коротко по інших напрямках:

  • Так, на Волинському та Поліському напрямках у підрозділах збройних сил Білорусі, які виконують завдання з посилення охорони кордону з Україною, провели ротацію частини особового складу та техніки. Також триває перевірка штабу військ тероборони Жлобинського району Гомельської області. Зберігається загроза завдання ворожих ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.
  • На Сіверському напрямку склад та положення ворожих військ без особливих змін. Окупанти обстріляли українські позиції з мінометів в районі Вовківки Сумської області.
  • На Харківському напрямку противник утримує угруповання військ зі складу Західного та Східного військових округів. Основні зусилля зосереджує на обороні.
  • За інформацією Генштабу, ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії місто Харків та населені пункти Соснівка, Дементіївка, Микільське, Руські та Черкаські Тишки, Питомник, Слатине, Прудянка, Нове, Іванівка та Залиман.
  • На Слов’янському напрямку росіяни не припиняють артилерійські обстріли в районах населених пунктів Долина, Дібрівне, Курулька, Мазанівка, Адамівка, Вірнопілля, Гусарівка, Чепіль, Велика Комишуваха, Краснопілля, Хрестище, Довгеньке та Маяк.
  • Українські захисники успішно відбили штурм в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина. Не виключається продовження ведення агресором штурмових дій для покращення тактичного положення та створення сприятливих умов для ведення наступу в напрямку Ізюм – Слов’янськ.
  • На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів, здійснював обстріли із ствольної артилерії та мінометів в районах населених пунктів Тетянівка, Миколаївка, Крива Лука, Сіверськ, Серебрянка, Спірне. Завдав авіаційного удару неподалік Верхньокам’янського.
  • На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали райони Берестового, Білогорівки, Соледара, Покровського, Бахмута, Опитного, Веселої Долини, Вершини, Травневого, Кодеми, Торецька і Шумів. Завдали ракетно-авіаційних ударів по Торецьку та Райському та авіаударів неподалік Берестового. Також вели повітряну розвідку з БпЛА типу «Орлан-10» та задіювали диверсійно-розвідувальні групи.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках, з метою сковування українських військ, ворог вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Авдіївка (Коксохімічний завод), Веселе, Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлівка, Причистівка, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Камʼянське. Завдав авіаційних ударів неподалік Кам’янки, Авдіївки та Новомихайлівки.
  • На Південнобузькому напрямку, інформують у Генштабі, російські окупанти, щоб завадити перегрупуванню наших військ, вели артилерійський вогонь по районах населених пунктів Біла Криниця, Партизанське, Благодатне, Киселівка, Новогригорівка, Зоря, Котляреве, Шевченкове, Степова Долина, Українка, Миколаїв і Кульбакине. Для корегування вогню задіяли БпЛА.

 

Зазначається, що у Чорноморській та Азовській морських зонах корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства. У готовності до завдання ракетних ударів утримується чотири носії крилатих ракет морського базування «Калібр».

Разом з тим морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким, відзначається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство. Окупанти скаржаться на неефективність своїх атак на українські позиції.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!