ЗСУ відбили ворожі атаки біля 8 населених пунктів, – Генштаб

693 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля таких населених пунктів: Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка та Невельське Донецької області. Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському та Сіверському  без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Слобожанському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів: Козача Лопань, Стрілеча, Липці, Стариця, Огірцеве та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському  противник веде активну оборону, обстріляв із танків та ствольної артилерії райони населених пунктів: Куп’янськ, Берестове, Кислівка і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка і Площанка на Луганщині та Ямполівка і Торське Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів: Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське та Мар’їнка Донецької області.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде активні оборонні дії, обстрілював з танків і всього спектру артилерії біля населених пунктів: Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Новопіль, Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське і Чарівне на Запоріжжі.
  • На Криворізькому та Херсонському  противник здійснює фортифікаційне облаштування позицій по береговій лінії та в глибині оборони, удосконалює логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійські обстріли позицій українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпра. Безпосередньо від ворожого вогню постраждали Очаків та Херсон.

 

Відзначають велику кількість втрат у підрозділах противника, що діють у Луганській області. Загалом на тимчасово захопленій території зросла кількість цивільних лікарень, що використовує ворог для лікування виключно російських військових. Для цивільного населення регіону медичні послуги стають все менш доступними. Лікарні Красного Луча, Антрацита і Лутугиного переповнені пораненими окупантами, а морги  тілами мертвих загарбників. Підтверджені також втрати противника за 24 листопада на тимчасово окупованій частині Запорізької області. У місті Мелітополі знищені склад боєприпасів окупантів, близько 50 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Два склади знищили у Василівському районі. Тут до 130 окупантів поранено, також знищено 7 одиниць військової техніки різного типу. Кількість ліквідованого особового складу ворога уточнюється.

Читайте також: Українська ППО збила понад 70 ракет, але є влучання у низку елергообʼєктів

Залишається невирішеним питання матеріально-технічного забезпечення мобілізованих російських військовослужбовців. Так, у Костромській області через соцмережі закликають населення виготовляти маскувальні сітки, нести теплий одяг, каремати, спальні мішки та інші речі, що так необхідні військовослужбовцям в польових умовах. Водночас, незважаючи на заходи пропаганди, спостерігається певний спад матеріальної підтримки російських загарбників з боку цивільного населення.

Російське військово-політичне керівництво почало отримувати доповіді про реальний стан справ проведеної мобілізації та виконання плану осіннього призову на військову службу. Відомо, що військомати Калінінградської області вже не виконують плани осіннього призову на строкову службу через ухилення призовників.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!