ЗСУ взяли Бахмут у напівоточення, росіянам доводиться оборонятися

781 0
Українці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами Бахмута.
Фото: АР

Фото: АР

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що українські захисники взяли Бахмут в напівоточення, що дає змогу знищувати окупантів.

«Ворогу не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Тобто, просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті. Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись»,йдеться в повідомленні.

Читайте також: Резніков назвав втрати росіян на Бахмутському напрямку

Також вона нагадала, що українці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі «Літак».

Нагадаємо, що важкі бої за місто Бахмут продовжуються. За даними Міноборони, українські військові продовжують просуватися на флангах під містом. Зокрема, Сили оборони звільнили близько 20 квадратних кілометрів у Бахмутському районі. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вже відзначають, що українські військові перехопили тактичну ініціативу під Бахмутом, схожу заяву також зробили і в Міноборони Британії. Проте звільнення територій дається нелегко, оскільки окупанти намагаються повернути втрачені позиції.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!