ЗСУ закріпили вогневий контроль над Антонівським та Каховським мостами

811 0
Військові також завдали ракетно-артилерійських ударів по пунктах управління, складах з боєприпасами та засобах ППО армії росії.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Українські військові на півдні завдали ракетно-артилерійських ударів по пунктах управління, складах з боєприпасами та засобах ППО армії росії. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Під удар ЗСУ потрапили два пункти управління армії рф, два склади з боєприпасами, засоби ППО, радіолокаційна станція та райони зосередження артилерії. Крім того, ЗСУ закріпили вогневий контроль над Каховським та Антонівським автомобільним мостами.

За оцінкою ОК «Південь», росіяни втратили 15 військових, два склади з боєприпасами, три танки Т-72, зенітно-ракетний комплекс «Тор», ударно-розвідувальний безпілотник Форпост, шість одиниць автобронетехніки. ЗСУ продовжують знищувати логістичні шляхи, пункти управління та місця скупчення росіян.

Як додають в командуванні, армія рф вночі кілька разів ударила артилерією по Нікополю: пошкоджено коледж Національної металургійної академії, ДЮСШ, будинок культури, 11 багатоквартирних будинків, кілька аптек і магазинів, поранено одну людину. Ближче до світанку ворог двічі вдарив по Широківській громаді, під періодичним вогнем – Березнегуватська. У Чорному морі залишаються три носії з 20 крилатими ракетами «Калібр».

Читайте також: Командування «Південь» підтвердило, що на певних ділянках ЗСУ прорвали перший рубіж оборони

Нагадаємо, що за оцінкою британської розвідки, ЗСУ місцями відсунули лінію фронту на півдні під час наступу, який розпочався 29 серпня. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!