ЗСУ знищили склад з боєприпасами та понад 70 окупантів на Херсонщині, – Генштаб

1530 0
Росіяни зазнали втрат також у районі населених пунктів Новодмитрівка та Білоусове.
Фото/Генштаб ЗСУ

Фото/Генштаб ЗСУ

У районі населеного пункту Велика Олександрівка Херсонської області захисники України знищили склад з боєприпасами та велику кількість особового складу ворога (понад 70 осіб вбитими). Точна кількість загиблих уточнюється. Також підрозділи окупантів зазнали втрат в особовому складі в районі населених пунктів Новодмитрівка та Білоусове. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ. 

Читайте також: Українські захисники деокупували 931 населений пункт, – Зеленський

Російські війська продовжують обстрілювати українські позиції по всій лінії зіткнення на сході та півдні України. На більшості напрямків російська війська намагаються здійснювати наступальні дії, щоб розгромити угруповання Об’єднаних сил, однак не мають успіху та зазнають втрат.

Зокрема, на Слобожанському напрямку ворог посилює угруповання військ та продовжує частково блокувати Харків, здійснює вогневе ураження підрозділів українських військ та об’єктів критичної інфраструктури. Загарбники намагаються проводити наступ у напрямку населеного пункту Заводи. Тривають бойові дії.

На Донецькому і Таврійському напрямках російські війська здійснюють переміщення пунктів управління ближче до лінії бойового зіткнення.

Противник веде вогневий вплив по позиціях військ ЗСУ із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Зокрема:

  • на Сєверодонецькому напрямку противник веде бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне;
  • на Попаснянському напрямку намагається оволодіти Попасною, тривають бої;
  • на Авдіївському напрямку ворог намагається вести наступальні дії, успіху не має;
  • на Курахівському напрямку пезуспішно безуспішно здійснював наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар’їнка;
  • на Запорізькому напрямку противник веде наступальні бойові дії в напрямку населеного пункту Трудолюбівка, тривають бої.

 

Читайте також: Біля Маріуполя зафіксували 300-метрову братську могилу

Росіяни продовжують масований вогневий вплив та блокування українських підрозділів в районі заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

На Південнобузькому напрямку противник по всій лінії зіткнення здійснював поодинокі обстріли наших підрозділів. Фіксується розвідувальна активність у районі адміністративного кордону Миколаївської області.

Російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення на тимчасово зайнятих територіях України.

Підрозділи збройних сил рф намагаються здійснювати повітряну розвідку над територією Одеської області, проте зазнають втрат.

На Сіверському напрямку не виявлено ознак формування росіянами ударного угруповання для відновлення наступальних дій. У суміжних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей ворог посилив охорону кордону та пунктів пропуску, проводить інженерне обладнання позицій. Російські окупанти в прикордонних районах посилили протидиверсійні заходи.

На Волинському та Поліському напрямках стан, положення та характер дій противника суттєвих змін не зазнали, активних дій на зазначених напрямках ворог не проводив. Визначені підрозділи збройних сил білорусі на ротаційній основі виконують завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

За попередню добу угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України «приземлили» десять повітряних цілей ворога – три літаки, чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня та три крилаті ракети.

На території Донецької та Луганської 25 квітня українські бійці відбили шість атак ворога, знищили 4 танки, 5 артилерійських систем, 13 одиниць броньованої техніки, 15 одиниць автомобільної техніки, 2 паливозаправника та зенітну установку.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!