«Звертайте увагу на сигнали повітряної тривоги», – Зеленський звернувся з проханням до українців

901 0
2 січня внаслідок ворожої атаки загинуло 5 мирних людей
Скріншот з відео

Скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський попросив українців реагувати на сингнали повітряної тривоги. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

«Будь ласка, особливо в ці дні звертайте увагу на сигнали повітряної тривоги. Нелюди ці хочуть завдати болю Україні. Важливо берегти життя», - сказав Зеленський.

Так глава держави відреагував на останні масовані удари, які росія завдає по містах України. Зокрема сьогодні, 2 січня, коли поранення отримали 130 людей, а п'ять мирних жителів загинули.

Зеленський висловив співчуття тим, хто втратив рідних і близьких. 

Читайте також: Якщо сантехніки і клерки не підуть до війська, тоді військо ворога прийде до них

Нагадаємо, 2 січня 2 січня, тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив на Київ приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу «Shahed», а слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55.

Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал». Сили ППО уразили усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал».

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!