Київ

Уламки російських ракет впали біля посольства США в Києві і пошкодили «Будинок кіно»

783 0
Уламками вибито скло вітрини біля центрального входу у «Будинок кіно»
Фото: Дмитро Томашпольський

Фото: Дмитро Томашпольський

Унаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджено «Будинок кіно». Про це повідомив кінорежисер Дмитро Томашпольський.

«Саме у цій вітрині планували встановити банер зі світлиною Сергія Параджанова», — написав він

Також уламки збитих ракет впали біля посольства США в Києві. Про це повідомив тимчасовий в.о. голови Шевченківської РДА Олександр Поповцев в етері телемарафону.

«Якщо говорити про Шевченківській район, то на сьогодні маємо один епіцентр – в районі метро Дорогожичі – вулиці Теліги. Уламки збитої ракети упали в паркову зону. На щастя, ніхто не постраждав. Маємо вибиті шибки приблизно в 10 будинках. А також маємо незначні уламки ракет у районі посольства США», — повідомив Поповцев.

2 січня, тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив на Київ приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу «Shahed», а слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал». Сили ППО уразили усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!