Звідки їдуть іноземні студенти до Львова. Інфографіка

3199 0
Загалом у Львові навчається близько 114 тисяч студентів.
Ілюстративне фото: Львівська політехніка

Ілюстративне фото: Львівська політехніка

Найбільше іноземців, які приїжджають на навчання до Львова, – з Єгипту. Такими є результати дослідження, яке провели в КУ «Інститут міста».

Читайте також: Що зміниться для студентів та викладачів коледжів із наступного року. Деталі

Частка студентів із Єгипта у вишах Львова становить 17%, з Індії – 15%, з Польщі – 12%, з Нігерії – 9% та 6% із Марокко. Загалом же у Львові навчається 1,7 тис. студентів з інших країн, що становить 2% від усіх студентів. Це на 7% більше, ніж торік.

Станом на 2018-2019 навчальний рік у львівських закладах вищої освіти навчається близько 114 тис. студентів. Із них 79% студентів навчаються у закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, а 21% – І-ІІ рівнів акредитації.

У закладах ІІ-ІV рівнів акредитації найбільше випускників на економічних спеціальностях (20%, 2017 – 24%), на другому місці – інженерні (15%, 2017 – 16%), а третю сходинку посіли суспільні спеціальності (14%, 2017 року – 12%).

У закладах І-ІІ рівнів акредитації за кількістю випускників перше місце посідають інженерні спеціальності (30%, 2017 – 42%), друге – медичні (16%), а третє – економічні спеціальності (14%,2017 – 13%).

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

Дослідження проводили, аби виявити реальну кількість студентів у закладах вищої освіти Львова та кількість випускників за напрямами підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями.

Інфографіка Інституту міста

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!