Звільнена з полону захисниця Мар'яна Мамонова народила дівчинку

2649 0
Вага новонародженої дівчинки – 3250 грамів.
Фото: rivnepost.rv.ua

Фото: rivnepost.rv.ua

Звільнена з російського полону захисниця Азовсталі, медик Мар'яна Мамонова сьогодні, 25 вересня, народила дівчинку. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

«Мар'яна Мамонова, медик, полонена, яка цього тижня повернулась додому, народила донечку», – написав він.

За його словами, вага новонародженої – 3250 грамів, зріст  – 57 сантиметрів.

Читайте також: Де та як проживатимуть звільнені з полону командири «Азова»

Для довідки

Мар'яна Мамонова — український медик, капітан медичної служби ЗСУ. Народилася на Рівненщині. Закінчила Тернопільський медуніверситет та магістратуру Київської військово-медичної академії.

Мала чотири ротації до АТО/ООС. Служила начальницею медичної служби 501-го окремого батальйону морської піхоти. З початку повномасштабного російського вторгнення служила в Маріуполі. Ще до полону Мар'яна в одному із листувань повідомила рідним, що вагітна. Із 4 квітня 2022 року була у полоні російських загарбників, а 21 вересня була звільнена в результаті обміну разом з іншими українськими захисниками.

Нагадаємо, що 21 вересня увечері Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких було 124 офіцери. Зокрема, звільнили 108 бійців полку «Азов» та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби. Зокрема, звільненили й захисниць Мар’яну МамоновуЯна Шумовецьку та Анастасію Черненьку, які потрапили в полон, перебуваючи при надії. 
 
Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!