Київ

З'явилася мапа з дерусифікованими вулицями Києва

916 0
Наразі в Києві перейменували 287 проспектів, вулиць, провулків та площ

В Мережі з’явилась мапа з перейменованими вулицями Києва та з історіями постатей, на чию честь вони названі. ЇЇ створила медійна компанія Bird in Flight.

На мапі позначені перейменовані вулиці. Щоб прочитати опис, потрібно натиснути на будь-яку з них. 

Наразі в Києві перейменували 287 проспектів, вулиць, провулків та площ. 101 із них — на честь українських діячів, і всього 16 — на честь іноземців.

Найбільше — 15% перейменувань, пов'язані з українськими військовими. 14,1% — носять назви місцевостей, а 12,2% — українських топонімів. Найменший відсоток припадає на спортсменів і космонавтів.

Нагадаємо, Київ став лідером за кількістю перейменованих в ході дерусифікації топонімів за перші пів року 2023. 

Загалом протягом 2022-2023 років перейменували 3225 топонімів у 42 міських радах із 50 досліджуваних. Зазначимо, торік Київ теж посів перше місце за кількістю перейменованих в ході дерусифікації топонімів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!