З’явиться перелік забудов, які шкодять українським містам

2326 0
Міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що Мінкультури оприлюднюватиме на своєму сайті проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище українських міст. Про це інформує прес-служба відомства.
фото: facebook

фото: facebook

Міністерство культури оприлюднюватиме на своєму сайті перелік забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище міст України. «Проекти, що вносяться до Міністерства культури стосовно забудов в історичних ареалах та біля пам’яток, часто на багато десятків метрів перевищують граничну поверховість та висотність. Якщо забудовники не бажатимуть змінювати такі проекти, Міністерство культури відразу відправлятиме ці документи на громадське обговорення за участі пам’ятко-, а якщо потрібно, то і правоохоронців», — сказав В’ячеслав Кириленко.

Читайте також: Бикоко у Львові. Львовознавець про сучасну забудову

Нагадаємо, Міністерство культури розробляє зміни до законів, що стосуються збереження об’єктів культурної спадщини. Так, одним з пунктів є заборона розміщення реклами в історичних центрах міст, на пам’ятках ЮНЕСКО та на державних історично значущих пам’ятках. Окрім того, з’явиться електронний реєстр нерухомих історичних пам'яток України та максимально спростить процедуру внесення до реєстру. Це дозволить ефективно захищати та підтримувати історичні пам’ятки.

Опублікувала Юлія Сабадишина 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!