В Україні створили перелік підприємств, які виготовляють протези

858 0
Онлайн можна перевірити завантаженість підприємства.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні розробили інформаційну панель, яка допоможе знайти та візуалізувати інформацію про підприємства, які виробляють протезно-ортопедичні вироби. Про це розповіли у пресслужбі Мінцсополітики.

«Відтепер люди, яким потрібно отримати протези, ортези та ортопедичне взуття, зможуть переглядати інформацію про розташування підприємств та їхні контактні дані, а також фільтрувати дані за регіоном, районом чи територіальною громадою», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Можна мати протез, але не мати куди вийти. Що з роботою для ветеранів

На дашборді доступна інформація про те, наскільки завантажене обране підприємство, яка спроможність виготовлення протезів верхніх та нижніх кінцівок.

 «Обираючи протезне підприємство, будь-хто може онлайн перевірити його завантаженість. Ця інформація дозволить зрозуміти, чи доведеться чекати у черзі на протезування», – прокоментувала міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Дашборд доступний за посиланням.

Нагадаємо, через війну в Україні щодня збільшується кількість людей, які втрачають кінцівки і, зрештою, потребують протезування. І для цивільних, і для військових ця процедура є безкоштовною. Tvoemisto.tv розповідало, які документи слід зібрати, щоб отримати безплатний протез та куди можна звертатись у Львові.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!