12-річна Яна Степаненко повернулася до Львова з марафону у Бостоні

784 0
Дівчина зібрала 615 тисяч гривень на біговий протез для важкопораненого захисника.
фото: ЛМР

фото: ЛМР

12-річній українці Яні Степаненко вдалося зібрати 615 тисяч гривень на біговий протез для важкопораненого захисника Олександра Рясного. Напередодні дівчинка з цією метою пробігла на протезах 5-кілометрову дистанцію на одному із найпрестижніших світових марафонів у Бостоні. Сьогодні вона повернулася до Львова. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Одна із тренерів Яни Анастасія Матвійок каже, що дівчинка подолала дистанцію за дуже гарний час, бо навіть не кожна доросла людина зможе пробігти таку дистанцію за такий час.

«Пробігла я дуже класно, мені дуже сподобалося. Тяжко було вже під кінець, коли залишався кілометр, тоді почали боліти ноги, вже відчувала важкість. Але все одно я добігла до фінішу. Я сама не очікувала, що пробіжу всі 5 кілометрів, і це, напевно, підтримка людей і моєї сім’ї», – розповіла Яна Степаненко. 

Нагадаємо, що Яна Степаненко втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу у Краматорську. На марафоні вона бігла задля того, щоби зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного, який втратив ногу на війні. 

Йому 30 років, він із Запорізької області. Ще у 18 років пішов на військову службу за контрактом, а згодом поповнив лави Національної гвардії. Пройшов всі етапи цієї війни: АТО, ООС і, зрештою, повномасштабне вторгнення. Важкого поранення зазнав торік у вересні: уламок снаряду пошматував стегно захисника. Наразі він вже на етапі активної реабілітації і протезування.

Протягом трьох місяців у Львові дівчинку до забігу готували фізичні терапевти та тренери бігового клубу PROBIG.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!