На Львівщині реставрують один із найстаріших храмів та коли обмежено придатні пройдуть повторний огляд. Підсумки доби

1137 0
Нині 15 квітня та 782 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Дрогобицька міськрада

Фото: Дрогобицька міськрада

Акцент дня: У Львові школярів кличуть на майстер-класи з писанкарства. Коли і де відбудеться. Школярі зможуть створити свою власну писанку.

Читайте також: На Львівщині реставрують дзвіницю одного із найстаріших дерев’яних храмів. Храмовий комплекс у Дрогобичі є архітектурною пам’яткою національного значення та яскравим взірцем епохи українського Відродження. Реставрацію планують завершити в цьому році. На ремонт з обласного бюджету виділили 815 тисяч гривень.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 54 бойових зіткнення, з них 16 та 10 на Новопавлівському та Бахмутському напрямках. Українська авіація завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили 5 пунктів управління та ворожий склад боєприпасів.

Читайте також: Російські війська отримали наказ захопити Часів Яр до 9 травня – Сирський. Окремі групи піхоти росіян, використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, вийшли до мікрорайону «Новий», але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії.

Та: Коли в Україні розпочнеться повторний огляд обмежено придатних. Вже оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації.

А також: Які спеціалісти потрібні в армії. Добірка вакансій.

Ключові події:

1. Окупанти готують нову провокацію на Запорізькій АЕС, – Генштаб. росія вже кілька разів намагалась перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС.

Та: «Українська бавовна. Нептун». Нацбанк випустив нову монету. Номінал – 5 гривень;

2. Влітку пенсіонерам підвищать пенсії. Хто отримає надбавку. Доплата за віком є однією з найбільш поширених надбавок і надається пенсіонерам, які досягли 70-річного віку.

Читайте також: 12-річна Яна Степаненко пробігла на протезах п’ять кілометрів. Вона втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян;

3. У центрі Львова сталася пожежа у ресторані. Вогонь знищив вентиляційну витяжку та облицювання стелі. Внаслідок займання ніхто не постраждав.

Читайте також: Конфлікт у львівській школі. У суді зареєстрували позовну заяву ексдиректорки. Колишня директорка львівської школи №96 та частина батьківського і трудового колективу, анонсували 16 квітня перекриття траси «Київ-Чоп», якщо їх не почують представники влади;

4. До Львова приїдуть хірурги зі США оперувати військових. Як записатись на консультацію. Усі консультації та операції – безкоштовні.

Читайте також: Скільки осіб працює у Львівському перинатальному центрі та яку зарплату отримують. Заробітна плата лікарів становить у середньому більш ніж 27 тис. гривень;

5. У Львові знову запрацювали питні фонтани. Локації.

Читайте також: Куди поїхати зі Львова на вихідні. Неподалік є чимало цікавих локацій. Тvoemisto.tv підготувало п’ять місць, які варто відвідати.

Та: Львів – місто весни. Триває конкурс найкращих фото та відео: як взяти участь. Містян та гостей закликають фотографуватись та знімати відео на квіткових локаціях міста. Автори найкращих робіт отримають спеціальні подарунки.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!