17-го травня ЄС остаточно затвердить безвіз для України

3428 0
Президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17-го травня.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

Церемонія підписання попередньо запланована на 17 травня у Страсбурзі. Очікується, що у цей день Страсбург відвідає Президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє ukrinform.ua.

Читайте також: Коли і як насправді діятиме безвіз: у запитаннях і відповідях

11-го травня Рада ЄС остаточно затвердить без обговорення законодавчий регламент про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей до країн ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії), а також Шенгенської зони.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз у 2017-му році. Перелік країн

Далі за процедурою документ мають підписати 17-го травня президент Європарламенту Антоніо Траяні та посол головуючої в ЄС Мальти.

Після опублікування безвізовий режим для українських громадян набуде чинності, як планується, 11-го червня.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!