Політична реклама

Найближчими днями власникам сенсорних телефонів радять не говорити по телефону на вулиці

1596 0
Через майже тридцятиградусні морози в Україні можуть не працюватимуть сенсорні екрани в мобільних телефонах, домофони та банкомати. Про це пише Gazeta.ua.

Звичайні мобільні телефони не відчують на собі морозу, а от в сенсорних не будуть працювати екрани. "Раджу не говорити при сильному морозі на вулиці, носити телефони у чохлах або ближче до тіла. У приміщенні їм потрібний час на зігрівання - це хвилин 15-20, а тільки тоді користуватись, - каже 27-річний Сергій Доценко, майстер з ремонту сервісного центру .

"При низькій температурі деякі банкомати не видають готівку. У 2006-му році, коли морози сягали нижче 30 градусів, частина з них не працювала. Деякі банки спеціально відключали їх. "Хоча вуличні банкомати технологічно пристосовані до холоду, витримують до мінус 30 градусів. Мерзнути почнуть, якщо температура сягне 35 градусів, - пояснює Тетяна Ковач, начальник управління платіжних карток Єврогазбанку. - Тому при нинішніх очікуваних морозах проблем не має бути".

Як інформує Gazeta.ua, через зниження температури домофони можуть перестати відкривати двері або почнуть заїдати кнопки. "На них дається гарантія до мінус 10 градусів. Але вони найбільше бояться не морозу, а вологи" - запевняють у фірмі, яка встановлює домофони.

Доїхати додому швидше і в теплі стане дорожче - таксі піднімають ціну через збільшення витрат пального. "Воно йтиме на те, щоб автомобіль довше прогрівати, - говорить голова громадського об`єднання диспетчерських служб автопідприємства "Таксі міста Київ" Олексій Скілягін. За його словами, у сильні морози число замовлень зростає у 5 разів. Але тоді ж водії можуть брати у півтора рази менше людей, а це збитки. Тому зазвичай ціна виростає на 5-15 гривень.

Нагадаємо, через морози експерти прогнозують подорожчення овочів та фруктів

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!