«Я не бажаю вам успіху, а трансформацій», – бізнес-футуролог звернувся до українських підприємців

995 0
Цими днями 42 представники малого та середнього бізнесу з України розпочали кількатижневе навчання на кампусі Стенфордської вищої школи бізнесу (Stanford Graduate School of Business, Stanford GSB) за програми Stanford Ignite Ukraine. Програма Stanford Ignite Ukraine організована СfE акселератор Українського католицького університету спільно зі Stanford Graduate School of Business за підтримки Міністерства економіки України, програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Українського католицького університету. Напередодні поїздки до США підприємці прослухали лекцію бізнес-футуролога, провідного бізнес-мислителя світу Адріана Сливоцького. Він наголосив, що для успішного ведення бізнесу важливо віднайти якісно нове бачення розвитку справи.

Не шукайте натхнення, а шукайте способи і методи

Коли я дивлюся, які малі прибутки мають деякі стартапи, мені хочеться сказати їхнім власникам: подивіться, що роблять інші у вашій сфері. Вони не мають більше капіталу, не є мудрішими, але вони мають інше бачення та інше почуття стандартів бізнесу. Стартапи – це світова дисципліна і ви не є одинокими гравцями. Тому, якщо хочете по-новому подивитися на свій бізнес, зрозуміти, що у світі є можливим, що працює, а що ні, вам потрібно дослідити 150-200 найуспішніших прикладів стартапів з різних куточків світу, – ділиться Адріан Сливоцький. – Тоді ви побачите, що люди, які керують цими стартапами, думають по-іншому. З одного боку, вони зосереджуються  на покращенні послуги для покупців, а з іншого – розвивають продаж, щоб стати фінансово незалежним, масштабуватися і втримати інвесторів. Коли ви стали успішними у справі, то це тільки перша зупинка – далі треба адаптуватися і рости».

Не треба шукати натхнення, а шукати способи і методи. Ставайте натхненням для інших, але самі працюйте над собою.

Якщо ви не відчуваєте страху, то знайдіть його, бо інакше ви дуже мало осягнете. 90% нових навичок люди здобувають тоді, коли проживають страх. Його можуть спровокувати різні речі: вимогливий клієнт, висока конкуренція… Але цей страх має позитивний ефект лише до певної міри – доти, доки не блокує ваші дії. Шукайте золоту рівновагу. Я не знаю, як її досягти, але я знаю, що вона є, бо сам проходив через це. У стані рівноваги ви зможете віднайти правдиве натхнення, яке допоможе шукати нові якісні способи, методи і згодом ввести їх у площину дійсності.

Також варто памʼятати ідею Amazon: “Наш бренд – це те, що говорять про нас, коли ми залишаємо кімнату”. Що ви хочете, аби сказали про українських підприємців, коли ви залишите Стенфорд? Що ви хочете дати спільноті Стенфорду?

Шість порад для українських підприємців

1. Є дві речі, які гальмують український бізнес перейти до глобальних позицій. Перша – рівень знання англійської мови. І друга – відсутність знань про хоча б 200 відомих компаній. Знати, як виглядають успіхи – необхідно. Треба вивчати відмінності мислення успішних людей.

2. Якщо хочете по-новому подивитися на свій бізнес, дослідіть 150-200 прикладів найуспішніших світових стартапів.

3. Не шукайте натхнення, а шукайте способи і методи. Ставайте натхненням для інших, але самі працюйте над собою.

4. Amazon каже: «Наш бренд – це те, що говорять про нас, коли ми залишаємо кімнату». Що ви хочете, аби сказали про українських підприємців, коли ви залишите Стенфорд? Що ви хочете дати спільноті Стенфорду?.

5. Якщо ви не відчуваєте страху, то знайдіть його. 90% нових навичок люди здобувають тоді, коли проживають страх.

6. Я не бажаю вам успіху, я бажаю вам трансформацій.

Довідка.

Адріан Сливоцький – американський економіст українського походження, один з найвизначніших фахівців сучасного менеджменту, директор компанії Oliver Wyman, ексвіцепрезидент, член ради директорів Mercer Management Consulting та член Дорадчої ради Бізнес-школи УКУ.

Двічі входив до переліків топ-50 бізнес-мислителів світу та топ-25 бізнес-консультантів. Є автором світових бестселерів з питань стратегічного управління. Його книги «Зона прибутку» та «Міграція капіталу» увійшли до рейтингу найкращих бізнес-книг за версією BusinessWeek та Financial Times. А фахові статті Адріана Сливоцького публікують Wall Street Journal, журнал Harvard Business Review, Forbes та інші.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!