5 ТЕD-відео, що надихають на новий старт

2976 0
Початок нового року схожий на вдих перед стрибком у невідомість. Щоб отримати трохи натхнення й замислитись над майбутнім, пропонуємо перелік відео TED-промов, що тривають не більше 18 хвилин.
Фото: oboitut.com

Фото: oboitut.com

«TED» – це неприбуткова організація, що присвячена розповсюдженню ідей, зазвичай, у короткій формі сильних промов. Пропонуємо підбірку, яка дозволить розпочати 2017-й рік правильно.

Щоб подивитися відео з українськими субтитрами, клацніть на значок повідомлення в правому нижньому кутку й оберіть – Ukrainian.

Переосмисліть свою роботу

Багатьом з нас потрібне нагадування, що життя поза роботою існує й потребує нашої уваги. Реальність змушує забувати про це, а Робін Іткін, провідний тренер в Групі Бізнес-рішень та Фінансового реструктурування в Лайнер, нагадує, що для ефективної роботи недостатньо тільки «я можу» чи «я мушу». Для цього треба створити творчу атмосферу на роботі.

Створюйте нове

Це відео буде корисне всім, хто хоче навчитися знаходити швидкі й прості рішення для проблеми, що виникла. І не просто знайти, а й ефективно втілити. Про свій досвід розповідає Тоні Фадел, який працював у Apple та мусив приймати швидкі рішення.

Віддавайте від серця

Біл і Мелінда Гейтс мають величезний достаток і відомі тим, що використовують його на користь людства. У цьому відео вони мотивують глядача до розуміння, що він може й повинен щось робити, щоб змінити світ.

Любіть те, чим займаєтеся

Скот Дінсморт звільнився з роботи, яка робила його нещасним, і провів наступні чотири роки роздумуючи, як знайти професію, що даруватиме радість і матиме значення. У цьому оманливо простому відео він ділиться тим, чого навчився, і розповідає, як знайти те, що має для тебе значення, і почати цим займатися.

Зберігайте спокій

Стрес стає чи не постійним нашим партнером у повсякденні. Нейронауковець Деніел Левітін знає, що із цим можна зробити. У промові він пояснює, як насправді працює мозок, і як це можна використовувати. Психологічних порад ви не знайдете, але відео може багато чого розставити по поличках.

Підготувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!